Het nastreven van geluk

12 oktober 2018

Het moment waarop een groep van 500 mensen een seminar bijwoonde. Een spreker die plots zijn verhaal stopte en besloot om een groepsactiviteit te doen.

Hij begon elke persoon een ballon te geven. Elke persoon werd vervolgens gevraagd om zijn naam erop te schrijven met behulp van een markeerstift. Toen werden alle ballonnen verzameld en in een andere kamer geplaatst.

De mensen werden vervolgens verzocht die kamer binnen te treden en gevraagd om de ballon te vinden waarop zij 5 minuten eerder hun naam hadden geschreven. Iedereen was koortsachtig op zoek naar hun naam, botste tegen elkaar aan, duwde anderen uit de weg, wat leidde tot een enorme chaos.

Na het verstrijken van de 5 minuten had niemand nog zijn eigen ballon teruggevonden. Vervolgens vroeg de spreker aan iedereen om willekeurig een ballon uit te kiezen en deze aan de persoon te geven wiens naam erop stond. Binnen enkele minuten had iedereen zijn eigen ballon.

De spreker begon toen: "Dit gebeurt in ons leven. Iedereen is fanatiek op zoek naar geluk, niet wetende waar het is. Ons geluk ligt in het geluk van andere mensen. Geef ze hun geluk; en jij krijgt je eigen geluk. En dit is het doel van het menselijk leven ... het nastreven van geluk.

Waar is het klavertje vier als je ‘m nodig hebt? ;)

In dit verhaal is gelukkig zijn iets heel anders dan geluk hebben. Dit geldt ook voor het werk dat jij verzet. Geluk komt niet aanwaaien, maar dagelijks iets doen waar jij gelukkig van wordt en jou voldoening geeft is het belangrijkste.

Ons succes en geluk wordt namelijk sterk beïnvloedt door onze sociale omgeving. Het is daarom aan te raden om bewust te zijn van de mensen met wie jij het meeste omgaat. Je wilt voorkomen dat de mensen die jou niet waarderen, jouw succes en geluk ondermijnen.
Iedereen heeft er baat bij om zichzelf te omringen met mensen die een positieve invloed hebben op jouw leven. Kijk naar mensen die je bewondert – mensen die al bereikt hebben wat je wilt bereiken. Ga je momenteel met deze mensen om?

Kortom: omring jezelf dus met personen die positiviteit uitstralen.

“Je bent het gemiddelde van de vijf mensen met wie je het meeste omgaat.” – Jim Rohn

Groetjes,

Liana & Thomas