Reset: 'ineens was ik wakker'

30 juli 2018

Het is super belangrijk om aan jezelf te (blijven) werken als ondernemer. Want als je uit bent op ontwikkeling en groei moet je af en toe in de spiegel kijken. 

Ik heb alweer enige tijd geleden een 1-op-1 ‘Haal het beste uit jezelf’ en een ‘Carrière APK’ gevolgd. Vandaag de dag pluk ik daar nog steeds de vruchten van!

1-op-1 Coaching: Het is een reset, ik ben wakker geschud

Ik heb de 1-op-1 bij Patricia de Groot gedaan en dat voelde als een ‘reset’ voor mij. Het was een wake-up call en ik ben werkelijk wakker geschud. De aanleiding voor een 1-op-1 hoeft niet dramatisch te zijn. Sterker nog, we herkennen allemaal wel een punt in ons leven waarop je weet wat je wilt en vooral wat je niet wilt. Dat is goed, en tóch loop je vast, zelfs als je situaties anders probeert te benaderen. Je herkent patronen en bepaalde situaties of gevoelens die steeds terug komen. Tijdens de 1-op-1 bespreek je dan ook alles wat van belang is geweest in je leven. Dit deden we in de cursus middels mindmap en dat vond ik echt geweldig! Zo werd het overzichtelijk, visueel en makkelijk te volgen. Ik heb veel inzichten gekregen, ben mij bewust geworden van mijn (wenselijke) gedrag. Sinds de 1-op-1 ben ik mezelf weer aan het ontplooien, ik doe wat ik wil en leuk vind. Ik ben mezelf aan het herontdekken. Een tijd lang was ik wie ik moest zijn, maar niet wie ik ben. Dat tij is nu gekeerd.

Toewerken naar een doel

Er was zelfs een punt waarop ik me realiseerde dat ik nog dingen tegen bepaalde mensen moest zeggen, om ballast kwijt te raken. Ik heb mij bloot kunnen geven tijdens de 1-op-1, maar heb me vervolgens ook kwetsbaar op kunnen stellen richting die mensen. Deze werkwijze vind ik geweldig, want samen werkten we toe naar een doel. Zo was mijn doel om niet alleen voor anderen te leven en mezelf niet langer weg te cijferen. Heel bijzonder, want ik heb enorm gehuild toen ik er achter kwam dat ik mijzelf al die jaren zo voor de gek heb kunnen houden. Ik doe nu wat ik wil en wat ik leuk vind. Ik laat mijn creativiteit weer in andere vormen toe. Ook breng ik meer tijd door met de mensen die belangrijk voor mij zijn.

Cadeau aan jezelf

Die verandering is ontstaan na bewustwording: ik merk dat het nog lang doorwerkt. Juist omdat ik veranderd ben en mijn omgeving daaraan moest wennen, vooral de mensen die dicht bij mij staan. Dat is prima, want uiteindelijk sta je er niet alleen voor. Dankzij Patricia de Groot heb ik mijn (onbewuste en later bewuste) doel bereikt. Ik raad het dan ook iedereen aan. Het is een mooi en belangrijk cadeau aan jezelf.

De Carrière APK: het professionele kompas

Ook heb ik de ‘Tweedaagse 1-op-1 Carrière APK’ gevolgd. Dat leek mij een logische stap na ‘Haal het beste uit jezelf’. Ik dacht: ik ben nu wakker, dus laat ik maar doorpakken! Tijdens het Persoonlijk Profilerings Plan, dat onderdeel is van de Carrière APK, kom je er achter wat je drijfveren zijn. Wat vind je leuk, wat juist niet? En misschien ontdek je zelfs wel dat je al enige tijd doet wat je niet leuk vindt en wat daar de reden van is.

Meer tijd, ruimte en energie

Door dit alles in kaart te brengen, ontdekte ik dat ik eigenlijk veel meer kon en eigenlijk al deed. En juist de dingen waar ik mijn tijd aan besteedde, vond ik minder leuk. Dat hield ook in dat ik afscheid zou nemen van een bepaalde bedrijfsvoering. Het heeft mij rust gegeven. Ik ben mijn bedrijf weer opnieuw gaan inrichten en ben veel bewuster bezig met het type klanten dat ik wil aantrekken. In eerste instantie was ik bang bepaalde klanten los te laten, maar het geeft juist meer tijd, ruimte en energie voor nieuwe klanten. Er komt nu al verandering aan!

Stay on track…

Ik blijf natuurlijk aan mezelf werken. En Patricia is een geweldige coach met een blijvende plek in mijn omgeving. Ik kan iedereen aanraden met zichzelf aan de slag te gaan! Het brengt enkel verbeteringen met zich mee, positieve veranderingen en uiteindelijk groei. Daarbij moet je ook ruimte maken voor zelfreflectie, zodat je op het gekozen pad blijft…

Inmiddels is er weer een hoop veranderd. Het werken bij grote bureaus als Mediaxplain* en DDB& Tribal de afgelopen jaren heeft mij zoveel gegeven. Met name mooie lessen en inspiratie. Veel bijzondere mensen ontmoet ook. De reis naar Australië begin van dit jaar was ook een cadeautje aan mezelf. Het alleen op avontuur gaan, oude vrienden ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen heeft me zoveel gebracht. Ik kan niet anders dan je te vertellen: ik ben een gelukkig mens en ben op dit moment precies waar ik moet zijn. Ik geniet van alles! Het leven is mooi.. En ik ben benieuwd naar alles wat komen gaat! J

Groetjes,

Liana