Welk platform past bij jou?

13 november 2017

De keuze is namelijk reuze. Het is zo voor de hand liggend om de meest standaard platforms te kiezen. Maar past dit platform wel bij jou? Is jouw doelgroep hier wel te vinden? En ga je deze doelgroep eigenlijk wel op de juiste manier met social media bereiken? Misschien zijn er andere middelen die veel beter passen!

Ik begin met een top 15 van meest populaire social media platforms ter wereld. Natuurlijk treffen we eindbaas Facebook met stip op nummer 1. Dat YouTube een tweede plek in beslag neemt mag ook geen verrassing zijn. De derde plek wordt opgeëist door Instagram. Dit zijn ook de kanalen die ik het meest gebruik. LinkedIn op nummer 12 verbaast mij niet echt. Is natuurlijk een zakelijk netwerkkanaal en uitermate geschikt voor B2B. Bekijk hier de complete top 15.

Maar hoe kom je er nou achter welk platform het beste past bij jou? Bel of mail me, dan duiken we er samen in! Is dit een te grote stap voor jou, doorloop dan onderstaande vragen en wie weet kun jij zelf deze vraag beantwoorden:

  • Wat is je doelstelling? Je gaat ergens bloed, zweet en tranen in stoppen, dus is het belangrijk om een doel voor ogen te hebben. Is dit een haalbaar doel? Is dit doel met de gekozen platforms te realiseren?
  • Wie is je doelgroep? B2B of B2C? Op welke platforms is deze doelgroep te vinden?
  • Wat doet de concurrentie? Welke platforms zetten zij in en wat werkt wel en wat niet? Je kunt altijd leren van wat anderen doen, of ze het nou goed doen of niet!
  • Heb je inzichtelijk welke route iemand moet bewandelen om uiteindelijk bij jou binnen te komen? Sluit alles aan? Is er sprake van uniformiteit, duidelijke taal en kan je doelgroep makkelijk contact leggen met jou? Denk niet online, denk niet offline, maar denk vanuit de doelgroep en de totale route (journey).
  • Durf jij een keuze te maken? Het kan zijn dat je van alles aan het inzetten bent! Neem kritisch onder de loep wat wel en wat niet werkt. Je kunt beter een paar dingen goed doen, dan heel veel half.

 

En? Ben je eruit? Dan ben ik een blij mens. Maar mocht je hulp nodig hebben bij het maken van een keuze, dan weet je me te vinden.


Wil jij dit soort informatieve bijdrages per mail ontvangen? Vul dan dit formulier in!

Groetjes,
Liana