Tijd, de grootste dief van ons leven…

24 oktober 2017

Jeetje, het is alweer bijna Kerst. Wat vliegt het jaar voorbij... waar blijft de tijd? Herkenbaar toch!? Ze noemen tijd ook wel de grootste dief van het leven. Dus goed en verstandig met je tijd omgaan is belangrijk, want dezelfde tijd komt nooit terug.

Leren van het verleden, genieten van het nu en dromen van wat nog gaat komen. Dat is zo’n beetje wat ik doe. Maar om dit te kunnen, is het belangrijk je tijd goed en verstandig in te delen. Soms moet je dingen doen die je niet wilt, om te realiseren wat je wel wilt. Dit zijn wel van die dingen, die je soms voor je uit blijft schuiven.

Een aantal jaren geleden heb ik een training gevolgd van Lisanne Hage van Space4More om efficiënter en effectiever met mijn tijd om te gaan. Ik wist wel dat het beter kon, maar maakte geen tijd om me hierin te verdiepen en het lukte me niet daadwerkelijk langdurig werkende verbeteringen door te voeren. In één dag leerde ik van Lisanne zoveel handige dingen om beter met mijn tijd om te gaan. Ik wil een aantal dingen met jullie delen die mij hebben geholpen:

  • Zorg voor een opgeruimde inbox, want een opgeruimde inbox geeft een opgeruimd hoofd.
  • Blok een aantal momenten per dag in je agenda om je mail te doen, zodat je je niet de hele dag door je inkomende mails laat leven.
  • Wanneer het tijd is om je inbox te checken, pak dan alles wat je binnen twee minuten kunt doen, per direct op
  • Neem genoeg pauzes tussendoor en loop dan ook echt weg van je computer, ga koffie drinken of een appeltje eten. Urenlang naar je scherm turen en op je stoel zitten in dezelfde houding is natuurlijk niet echt goed voor je.
  • Zet een eierwekker: werk 20 minuten en neem dan 5 minuten pauze. Voor mij werkt dit altijd als ik vol-focus moet werken.

 

Ik maak nog steeds gebruik van de handige tips en adviezen die ik toen meegekregen heb. Het is belangrijk om te blijven groeien, want stilstaan is geen optie. En in beweging blijven maakt je ook daadwerkelijk gelukkiger!

En hoe fijn is het als je meer tijd over hebt, om te genieten van de dingen die je leuk vindt!

Wil jij dit soort bijdrages per mail ontvangen? Vul dan dit formulier in!

Groet,
Liana